205 ani de la fondarea SCR

26.12.22

Astăzi, 26 decembrie se împlinesc 205 ani de la fondarea primului spital din țară, care actualmente poartă denumirea de IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”.

Inițial, acesta avea statutul de spital municipal. Prima clădire era un bloc cu 1,5 etaje, în care funcţionau 5 saloane cu 36 de paturi pentru bolnavi cu patologii terapeutice, chirurgicale şi ginecologice. Personalul acorda de asemenea asistenţă ambulatorie. De-a lungul anilor, spitalul a cunoscut câteva etape de dezvoltare. Blocul principal al actualei instituții a fost dat în exploatare în anul 1977, iar în 2014 – și-a început activitatea și blocul chirurgical nou.

În prezent IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” rămâne a fi cea mai mare instituție medico-sanitară publică din Republica Moldova. Aici au fost educate generații de doctori, care au dus și duc faima în întreaga lume. La moment instituția dispune de aproape 800 de paturi, 5 secții de Terapie Intensivă dotate cu cele mai noi utilaje medicale și 24 de săli de operație moderne, în care zilnic specialiștii SCR salvează sute de vieți.

Felicitări, stimați colegi! Vă dorim noi succese! La mulți ani IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”!