91 de ani de la nașterea lui Timofei Moșneaga

06.03.23

Astăzi, 6 martie colectivul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” a depus flori la bustul regretatului medic, fost șef al instituției, fost ministru al sănătății, Timofei Moșneaga. În ziua de astăzi, acesta ar fi împlinit vârsta de 91 de ani, motiv pentru care angajații spitalului au dorit să-i aducă un omagiu.

Timofei Moșneaga a fost un medic desăvârșit și un manager de succes al sistemului medical, fiind responsabil pentru modernizarea și dezvoltarea spitalului în perioada în care a fost director. În urma eforturilor sale, instituția a devenit unul dintre cele mai importante și respectate centre medicale din țară.

Pe lângă realizările sale profesionale remarcabile, Timofei Moșneaga a fost și un om iubit și respectat de toți cei care l-au cunoscut. În pofida succesului său, el a rămas întotdeauna modest și dedicat pacienților săi, fiind mereu dispus să ajute și să își pună abilitățile medicale în slujba celor în nevoie.

Timofei Moșneaga a fost născut în data de 6 martie, 1932 și a decedat în data de 1 iunie, 2014. În anul 2017, Spitalul Clinic Republican a fost redenumit în Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”.