Andrei Berov- campania #EuSuntAsistentMedical

07.05.24

Andrei Berov: Drumul de la Inginer Electric la Felcer Laborant - O Poveste de Devotament în Asistența Medicală

Campania #EuSuntAsistentMedical

05 mai -07 mai Saptămâna Europeană a Asistentelor medicale și a moașelor

În cadrul campaniei lansate de Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” #EuSuntAsistentMedical pentru a evidenția munca și importanța asistenților medicali, astăzi vă facem cunoștință cu felcerul laborant Andrei Berov, care este membru activ al Asociației de Nursing din Republica Moldova.

Visul lui Andrei Berov era să devină apicultor, ba mai mult, avea și o diplomă în inginerie electrică, însă la insistența părinților și-a început parcursul în medicină, transferându-se la Colegiul medical. Odată ce a pășit pragul acestuia, s-a îndrăgostit de medicină. Andrei Berov povestește că nu regretă nicio clipă decizia sa. Acum, nu își poate imagina o altă profesie care să îi ofere mai multă satisfacție. Pentru el, asistența medicală este nu doar o profesie, ci o vocație. Cu o experiență de 21 de ani la SCR ”Timofei Moșneaga”, el a lucrat în mod constant în Departamentul investigații de laborator.

Pentru el, acesta este locul unde se află răspunsul la diagnosticul corect și tratamentul eficient. Consideră că rolul său ca felcer laborant este de a fi un sprijin pentru medici, furnizând informațiile esențiale pentru o îngrijire adecvată a pacienților. Cu toate acestea, eroul nostru nu și-a uitat și celelalte pasiuni: apicultura și pescuitul. El povestește că printre albini își găsește adesea liniștea sufletească și se încarcă cu noi forțe, iar pescuitul îi dă posibilitatea să mediteze.

Într-o lume în care profesioniștii din domeniul medical sunt adesea suprasolicitați, contribuția lui Andrei Berov și a colegilor săi asistenți medicali este cu atât mai importantă și demnă de recunoaștere. Ei sunt cei care stau în linia întâi a îngrijirii sănătății și care fac posibilă funcționarea eficientă a sistemului medical.