Angajații SCR au donat sânge

07.03.23

În data de 6 martie în incinta IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” a fost desfășurată Campania de donare a sângelui cu genericul ”O primăvară de vis, plină de dăruire de viață”. În cadrul campaniei 161 de persoane au donat benevol sânge, dintre care 142 persoane erau angajați ai instituției și 19 - voluntari din afara spitalului. 

Spitalul Clinic Republican are nevoie zilnic circa de 150 de pungi de produse sanguine. De aceea este mereu nevoie de suplinit stocul acestor produse. Deseori avem situații de urgență sau intervenții chirurgicale de o complexitate majoră. Cei mai mari consumatori de produse sanguine sunt secțiile chirurgicale” a menționat șefa Cabinetului de transfuzie a sângelui din cadrul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”, Ludmila Moisei.

Evenimentul a fost organizat de comun cu Ministerul Sănătății și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui pentru a asigura asistența hemotransfuzională pacienților. Campaniile de donare a sângelui sunt organizate cu regularitate în majoritatea spitalelor din întreaga lume, întrucât sângele este un element vital în procesul de salvare a vieților umane. Angajații medicali sunt foarte conștienți de această nevoie și, prin urmare, sunt printre primii care se angajează să doneze sânge. Aceștia sunt și un exemplu pentru comunitate, motivând și alți oameni să doneze sânge, în cazul în care îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Donarea de sânge este un proces anonim, benevol și inofensiv.

MAI MULTE FOTOGRAFII - AICI