"Citologie Ginecologică și Non-ginecologică."

23.10.23

În data de 21 octombrie Spitalul Clinic Republican "Timofei Moșneaga" a găzduit un eveniment deosebit de important în domeniul medicinei: Cursul "Citologie Ginecologică și Non-ginecologică." Această conferință de prestigiu a adus împreună experți cu renume mondial din România, Norvegia și Olanda, reprezentând un pas semnificativ în avansarea practicilor medicale și a diagnosticului în stadii precoce ale unor afecțiuni grave.

De asemenea, s-a acordat o atenție deosebită problemelor actuale în diagnosticul stărilor precanceroase a cancerului de col uterin, diagnosticul tumorilor cap-gât și glandele salivare și diagnosticarea și diferențierea tumorilor de pancreas prin metoda de aspirație cu ac fin.

Participanții la curs au avut ocazia să adreseze întrebări, să împărtășească experiențe și să stabilească colaborări cu profesorii de renume din cadrul evenimentului. Astfel, au fost create conexiuni durabile în comunitatea medicală internațională, care vor continua să contribuie la dezvoltarea cercetărilor și a practicilor medicale.