CONGRESUL DE GASTROENTEROLOGIE ȘI HEPATOLOGIE LA A IV-A EDIȚIE

24.06.15

La 25-26 iunie curent, se vor desfășura lucrările Congresului de Gastroenterologie și Hepatologie, cu participare internațională, ajuns la a IV-a ediție. Anul acesta, evenimentul este dedicat jubileului de 70 ani de la fondarea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. În activitățile Congresului vor fi antrenați specialiști din întreaga țară, personalități marcante în domeniu, cum ar fi, dr. hab. med., profesor universitar, Om Emerit, Dumbrava Vlada-Tatiana, dr. med., conf. univ., membru al comisiei de specialitate Gastroenterologie și Hepatologie al MS RM, Proca Nicolae, dr. med., conf. univ., Tofan Ludmila, etc., dar și invitați de peste hotarele țării – Rusia, Ucraina, Belarus, România, Georgia, care vor prezenta și rapoarte. Postura de Președinte de onoare le va reveni Ministrului Sănătății RM, dl Mircea Buga și rectorului USMF „N. Testemițanu”, dl Ion Ababii.

Tematica Congresului este una variată, cuprinzînd cele mai importante subiecte din patologia digestivă, toate destinate circulației ideilor valoroase și a progreselor în domeniu. Programul exprimă preocupările medicilor gastroenterologi și hepatologi, include o serie de comunicări științifice, ce reflectă progresele în cunoașterea maladiilor tractului gastrointestinal și ale ficatului și deschid noi perspective de diagnostic, terapeutice și chirurgicale în controlul evoluției și pronosticului acestor boli, oferă cunoașterea terapiilor moderne.

Forumul științific este organizat de către Asociația Medicală de Gastroenterologie și Hepatologie „Hepateg” din Republica Moldova, în colaborare cu Laboratorul de Gastroenterologie al USMF „N. Testemițanu”, specialiști gastroenterologi, infecționiști, medici interniști, dar și specialiștii în domeniul chirurgiei hepatobiliare, sub auspiciile Ministerului Sănătății al RM și a USMF „N. Testemițanu”.

În prima zi, 25 iunie, activitățile Congresului se vor desfășura în incinta IMSP Spitalul Clinic Republican, Sala mare de Festivități, cu începere de la ora 9.00, iar la 26 iunie – Sala Senatului USMF „N. Testemițanu”, ora 8.30.

AGENDA EVENIMENTULUI