”De gardă”

18.04.23

”Închizi pe o clipă ochii și-ți pare că a trecut o veșnicie…sunt de gardă. În acea veșnicie de 5 secunde reușești să visezi, să te odihnești și să prinzi la puteri pentru o noapte întreagă. Garda, care de fiecare dată e diferită, lungă și cutremurătoare, diferită ca și anotimpurile cu pacienți mai gravi și nu prea, ce caută alinare în fiecare cuvințel pe care-l rostește, caută cu privirea o mângâiere în voce și o pastilă de suflet.

Starea de mulțumire și bine vine o dată cu dimineața, cu externarea pacientului acasă, într-o stare bună sau foarte bună cu zâmbetul pe buze și cuvinte de mulțumire pentru noi de la pacienți. A fi asistent medical este ca și cum ai fi gardianul vieții și sănătății pacienților, stând la paza lor și asigurându-te că pacienții sunt bine îngrijiți în timpul celor mai vulnerabile momente ale lor. Noi, asistentele medicale, suntem o prezență calmă și încurajatoare pentru pacienți, le oferim confort și asistență în timpul momentelor dificile. Suntem un exemplu de sacrificiu și altruism și ne dăruim timpul și energia pentru a ajuta oamenii în nevoie.

Consider că asistentele medicale sunt oameni speciali, care merită toată recunoștința și aprecierea tuturor. Iar cea mai dulce alinare a sufletului nostru sunt aprecierile din partea pacienților, astfel ca:

”Mulțumim că existați. 

 Mulțumim că ne tratați.

 Mulțumim pentru grijă.

 Mulțumim pentru confort și siguranță.

Mulțumim că ne bucurați privirea cu haina albă imaculată de îngeri, ce sunteți în viețile noastre. MULȚUMIM!”

Aliona CUȘNIR,

As. medicală superioară

s. Chirurgie Toracică

IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”