”Deficitul comunicării -premisă pentru sindromul Burnout”

28.02.24

Comunicarea joacă un rol esențial în relațiile umane. Aceasta este o piatră de temelie și în asistența medicală, reprezentând ”coloana vertebrală” a relației dintre pacienți, personalul medical și colegii de echipă.

În cadrul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”, peste 200 de asistenți medicali au participat la conferința dedicată acestui subiect important. Temele abordate au fost: ”Deficitul comunicării, premisă pentru sindromul Burnout” susținută de psihologul clinician, doctorul în psihologie Veronica Calancea și ”Comunicarea umană” prezentată de asistenta medicală, secția Terapia Intensivă Malformații cardiace Congenitale, Svetlana Mămăligă, moderator - asistenta șefă majoră, Valentina Saghin.

În cadrul discuțiilor s-a subliniat faptul că comunicarea eficientă nu este doar un aspect dorit, ci și o necesitate absolută pentru asigurarea unei îngrijiri medicale de calitate și pentru îmbunătățirea rezultatelor pentru pacienți. Nursele, în calitate de piloni ai sistemului medical, sunt adesea expuse la o varietate de provocări și presiuni în munca lor zilnică. De aceea, conferințele și instruirile continue oferă un cadru propice pentru împărtășirea de cunoștințe, experiențe și strategii care să sprijine abilitățile de comunicare și să prevină epuizarea profesională.

Prezentările le puteți descărca accesând pe denumirea acestora:

”Deficitul comunicării, premisă pentru sindromul Burnout”

”Comunicarea umană”