DISTINCŢII DE STAT PENTRU MEDICII SCR

25.11.14

La 21 noiembrie curent, Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a acordat înalte distincţii de stat, printre cei onoraţi fiind şi Aureliu Batrînac, şeful Departamentului Cardiochirurgie al IMSP Spitalul Clinic Republican. În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite faţă de stat, pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniile respective de activitate şi înaltă măiestrie profesională, dlui Aureliu Bătrînac i s-a conferit Ordinul „Gloria Muncii”.

De menţionat că dl Aureliu Batrînac este doctor în ştiinţe medicale, conferenţiar cercetător, membru al Societăţii Europene de Chirurgie Toracică şi Vasculară şi Societatea Europeană de chirurgie cardiovasculară, dar şi al Societăţii americane de chirurgie toracică. Cu o practică de mai bine de 25 de ani şi peste 1000 de intervenţii efectuate, ştie să fie, în primul rînd, om şi un specialist de excepţie în domeniu. Dispune de o abordare individuală a cazului, or, aplică armonios competenţele medicale de rînd cu cele psihologice, pentru a-i insufla pacientului încrederea într-o finalizare reuşită a intervenţiei, căci, aşa cum a spus-o chiar Dumnealui: „Pentru viaţă luptă şi medicul, dar şi pacientul, iar acesta din urmă trebuie să aibă certitudinea că ziua de mîine negreşit îi va zîmbi”. Este una din reţetele succesului acestui ilustru medic, inima căruia a ales să salveze inimi.

Toţi colegii şi colaboratorii instituţiei îi transmit felicitări, urări de bine, sănătate şi o ascensiune continuă în activitatea profesională!

 

Interviu cu dl Aureliu Batrînac http://mednews.md/aurel-batrinac-inima-trebuie-scoasa-din-piept-timp-ce-bate