Donatorii sistemtici de sânge

12.03.24

"Strop de Speranță. Împreună pentru Viață"

Din 1992 și până în prezent este donator voluntar de sânge. Este vorba despre Oleg Guzun, șef serviciu Protectie civilă, securitatea muncii și obiectului din cadrul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”. Acesta este primul erou al campaniei "Strop de Speranță. Împreună pentru Viață". Oleg Guzun spune că de zeci de ani donează sânge regulat și este și participant fidel la evenimentele de donare desfășurate în cadrul SCR.

Acesta nu este doar un act caritabil, ci și o expresie a solidarității umane. Este un angajament față de binele colectiv. Este incredibil să vezi cât de mult poate însemna gestul tău pentru cineva aflat în suferință. Nu există o acțiune prea mică atunci când este vorba de salvarea de vieți. Fie că sunteți la început de drum sau donați sistematic, fiecare donator contează și face o diferență semnificativă în viața cuiva”.

Vă îndemnăm să vă alăturați echipei noastre și în data de 21 martie, la IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” să depunem un efort comun pentru a dărui speranță celor aflați în nevoie.

IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” este instituția care consumă cel mai mare volum de produse sanguine, dat fiind faptul că aici se tratează cei mai gravi pacienți din întreaga țară, iar intervențiile chirurgicale sunt de o complexitate majoră. Zilnic este nevoie de peste 100 de pungi cu produse sanguine.