Echipamente performante la SCR

04.03.24

IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” a beneficiat de un lot de echipamente medicale performante.

Datorită grantului oferit de Guvernului Japoniei, prin intermediul Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA), instituția a primit opt mese de operație moderne și 13 brancarde mobile, în sumă totală de 60 de milioane de yeni japonezi, echivalentul a circa 370 de mii de euro. La eveniment au participat: Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, Excelența Sa, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, reprezentantul Biroului JICA Ucraina, Satoshi Sugimoto, directorul Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”, Andrei Uncuța. Echipamentele vor contribui la sporirea calității serviciilor medicale oferite pacienților, inclusiv refugiaților din Ucraina.

Începând cu anul 2013, parteneriatul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” cu JICA a fost un pilon de bază al progresului în ceea ce privește dotarea cu echipamente medicale de performanță. Instituția urmează să mai beneficieze și de un alt lot de utilaje moderne.

Cu cât echipamentul medical este mai contemporan, cu atât acesta oferă mult mai multe module și posibilități de monitorizare a pacientului. Urmează să mai primim mașini pentru dializă. Vom schimba toate echipamentele învechite cu cele noi, care vor asigura toate platformele de dializă pentru pacienții acuți și pentru pacienții aflați în Terapii Intensive. Totodată, vom beneficia și de mașină pentru circulația extracorporeală, pentru serviciul de cardiochirurgie” a subliniat directorul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”, Andrei Uncuța.

În acest context, exprimăm sincere mulțumiri Guvernului Japonez, JICA și Ministerului Sănătății al Republicii Moldova pentru susținerea și colaborarea pe care au oferit-o instituției noastre de-a lungul anilor.