Hai și tu să salvezi o viață!

26.06.24

Campania globală de promovare a donării de sânge continuă și la IMSP SCR „Timofei Moșneaga”. Donatori permanenți din cadrul SCR sunt și asistenții medicali din Secția Internare, Andrei Borș și Dan Cechir.

Andrei Borș: „Fiind parte din echipa medicală, înțeleg importanța fiecărei unități de sânge. Am decis să devin donator nu doar pentru că este un act nobil, ci și pentru că am văzut cu ochii mei impactul pozitiv pe care îl poate avea asupra pacienților. Cred că este datoria noastră, ca și cadre medicale, să fim un exemplu și să încurajăm comunitatea să facă același lucru”.

Dan Cechir: „Am decis să devin donator de sânge după ce am văzut, zi de zi, cât de mare este nevoia de acesta în spitale. Lucrând în sistemul medical, am fost martor la numeroase situații în care sângele donat a salvat vieți. Acest lucru m-a motivat să contribui personal și să ajut cât de mult pot”.

IMSP SCR „Timofei Moșneaga” organizează regulat evenimente de donare a sângelui și a componentelor sanguine. Prin eforturile comune, putem face diferență semnificativă în viețile pacienților și să încurajăm cât mai mulți oameni să devină donatori de sânge.