Memorandum de colaborare cu Corporația de Îngrijire a Sănătății „Rambam” din Israel

29.05.24

Pentru consolidarea relațiilor internaționale în domeniul sănătății, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a semnat un memorandum de colaborare cu Corporația de Îngrijire a Sănătății „Rambam” din Israel. Documentul are scopul de a întări cooperarea în domeniul științei, tehnologiei și educației, recunoscând importanța parteneriatului bazat pe principiile participării voluntare, egalității, binelui comun și reprocității.

În acest context, delegația din Israel reprezentată de către Dr. Avi Weissman, director executiv, Nora Libes-Shnaid, director executiv adjunct, șef al Departamentului Economie și Dezvoltarea Afacerilor, Tal Abutbul, director al serviciilor medicale private și internaționale, Dmitry Rozenfeld, manager al activităților de instruire internațională și Alexandr Roitman, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Statul Israel s-a aflat în perioada 27-28 mai într-o vizită de lucru la IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”.

Vizita a inclus tururi ale secțiilor spitalului, blocului operator și altor departamente. Acest schimb de experiențe a fost esențial pentru înțelegerea capacităților și necesităților fiecărei instituții, facilitând astfel o colaborare mai eficientă pe viitor. 

Totodată, în cadrul IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a avut loc o conferință cu prezența colegilor de la Rambam, a directorului SCR, Andrei Uncuța, rectorului USMF ”Nicolae Testemițanu”, prof. Emil Ceban, directorului Institutului Oncologic, Ruslan Baltaga, șefilor de Departamente și secții ale SCR, şefi de catedre, discipline și clinici universitare, profesori și conferențiari universitari.

Dr. Avi Weissman și  Nora Libes-Shnaid au prezentat infrastructura și istoria spitalului din Israel, principiile de funcționare și principalele realizări ale lor. În același timp, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre schimbul de experiență între cele două părți, participarea la forumuri științifice, conferințe și simpozioane, noi metode moderne de diagnostic și tratament etc.

Semnarea acestui memorandum reprezintă un pas important spre excelență medicală, promițând beneficii durabile pentru pacienți și personalul medical deopotrivă.