Mulţumesc pentru şansa de a trăi!

04.05.16

Doamnei Ruxanda GLAVAN,
Ministru al Sănătăţii
de la Cotici Viorel (tata) şi
Cotici Silvia (bunica)

 

Stimată Doamnă Ministru,

Vă adresăm această scrisoare în legătură cu starea sănătăţii a fiicei şi respectiv nepoatei Silvia Cotici, studentă în anul III la USM, originară din oraşul Rezina.

Starea sănătăţii Silviei a început să se agraveze din luna octombrie a anului trecut. Totuşi, adresându-ne la mai mulţi medici ni se spunea că este doar o răceală. La data de 28 martie curent, starea sănătăţii s-a înrăutăţit mai mult şi a fost chemată ambulanţa. Medicul Zariciuc Iurii constatase că este pneumonie şi de urgenţă a fost transportată în secţia de Pulmonologie a Centrului Republican de Diagnostică. Acolo, a fost consultată de medici şi a primit tratament, dar starea rămânea extrem de gravă.

Într-un moment de disperare, ne-am adresat directorului general al IMSP Spitalului Clinic Republican cu rugămintea de a ne ajuta în rezolvarea problemei. Ţinem să menţionăm şi să apreciem atitudinea domnului Anatolie Ciubotaru, un om mărinimos şi cu o înţelepciune deosebită, care a acţionat promt şi imediat în pofida zilelor de odihnă şi în rezultat Silvia (bolnava) a fost transportată la Spitalul Clinic Republican în secţia Terapie Intensivă. Imediat bolnava a fost consultată de către domnul profesor Victor Cojocaru, care a luat primele măsuri urgente pentru îmbunătăţirea stării de criză în care se găsea Silvia. În aceeaşi zi a fost adunat un consiliu de medici profesionişti, profesori din diferite domenii, în frunte cu profesorii Ion Balica şi Victor Cojocaru, care au manifestat cele mai înalte aptitudini în domeniu. Datorită dânşilor au fost luate decizii responsabile şi rapide pentru a salva viaţa Silviei. Colectivul de terapie intensivă a făcut posibilul şi imposibilul pentru ca la moment bolnava să fie în stare să scrie împreună cu noi această scrisoare.

Timp de două săptămâni profesorii Ion Balica şi Victor Cojocaru au monitorizat îndeaproape starea sănătăţii, demonstrând înalte calităţi profesionale şi omeneşti. Nu putem trece cu vederea grija întregului colectiv de medici şi surori medicale a secţiei Terapie Intensivă faţă de starea sănătăţii pacientei. Pentru că asemenea cazuri sunt probabil relevante mai rar, ţinem să exprimăm prin intermediul Dumneavoastră cea mai înaltă apreciere pentru tratarea cazului nostru, domnului Ion Balica şi domnului Victor Cojocaru şi toturor specialiştilor care au dat dovadă de grija şi înalt profesionalism.

Eu, fosta pacientă Cotici Silvia vă aduc cele mai mari mulţumiri şi vă sunt recunoscătoare pentru că mi-aţi salvat viaţa şi cu ajunul sărbătorilor de paşte vă doresc să aveţi sănătate, belşug şi bucurii, iar lumina din Noaptea Sfântă să vă ridice sufletele spre noi trepte spirituale şi să vă însoţească paşii pe drumul vieţii. Hristos a Înviat!

Cu respect,
Viorel Cotici,
Silvia Cotici