Noi utilaje medicale

05.01.24

IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” continuă să fie dotat cu cele mai moderne utilaje medicale, pentru a realiza intervenții chirurgicale de performanță. Recent, au fost achiziționate două seturi de sternotoame, având un cost total de 518 mii lei. Aceste echipamente sunt esențiale în efectuarea intervențiilor cardiochirurgicale.

Procurarea a fost posibilă datorită suportului Ambasadei Republicii Polone la Chișinău. Spitalul a beneficiat de 348,300 lei în cadrul ”Proiectului de îmbunătățire a condițiilor medicale în IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”, ce face parte din programul polonez de cooperare pentru dezvoltare a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

 

Sternotoamele sunt utilizate în deschiderea sternului, pentru corecția chirurgicală a patologiei cardiace. Acestea joacă un rol important în cardiochirurgie, permițând doctorilor să efectueze intervenții precise și să ofere tratamente de calitate superioară pacienților cu afecțiuni cardiovasculare. 
 

În acest context, mulțumim Ambasadei Republicii Polone pentru suport și cooperare și sperăm la proiecte comune în continuare.