Participare Distinsă la Conferința Internațională cu Tematica Expertizei Judiciare

08.10.24

Pe data de 4 octombrie 2024, Veronica Calancea, psiholg clinician categoria superioară, doctor în psihologie, și psihologul clinician Svetlana Arnaut din cadrul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” au reprezentat cu mândrie instituția noastră la Conferința Internațională „Locul expertizei judiciare în criminalistică și în procesul judiciar”, organizată de către Centrul Național de Expertize Judiciare cu sprijinul Ministerului Justiției al Republicii Moldova.

Evenimentul a reunit specialiști de renume din România, precum dl Gheorghe Popa, profesor universitar și expert criminalist, dna Maria-Georgeta Stoian, expert criminalist, și dl Cristian Dumitru Miheș, decan al Facultății de Drept din Oradea. Alături de aceștia, au participat personalități notorii din Ucraina, Polonia, Italia, precum și experți locali, care au prezentat lucrări științifice valoroase, apreciate de comunitatea științifică. Conferința a abordat teme de o importanță deosebită, subliniind rolul expertizei judiciare ca mijloc de probă esențial în procesul judiciar. Contribuțiile psihologilor noștri la acest forum au fost un pas important în direcția promovării importanței sănătății mintale în contextul justiției și al evaluării criminalistice.

Felicitări Veronicăi Calancea și Svetlanei Arnaut pentru implicarea și dedicarea lor în avansarea cunoștințelor în domeniul expertizei judiciare! Suntem mândri de realizările voastre și de impactul pozitiv pe care îl aveți asupra comunității.