Pregătirea și răspunsul la riscurile și amenințările chimice, biologice, radiologice și nucleare

11.07.24

În perioada 08 – 10 iulie 2024, un grup de medici din cadrul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” au participat la un atelier de instruire organizat de Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Acest eveniment s-a concentrat pe pregătirea și răspunsul la riscurile și amenințările chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN). La instruire au participat peste 40 de experți din diverse instituții medicale, inclusiv din cadrul Ministerului Sănătății.

Reprezentanții IMSP SCR „Timofei Moșneaga” au demonstrat profesionalism și dedicare, participând zilnic la exercițiile teoretice și practice, acestea fiind esențiale pentru consolidarea capacităților de răspuns și gestionare a situațiilor de urgență.

Atelierul s-a încheiat cu un exercițiu practice amplu, simulând un accident chimic la o întreprindere industrială producătoare de substanțe periculoase. Scopul acestuia a fost fortificarea și dezvoltarea deprinderilor practice ale participanților în gestionarea amenințărilor CBRN și urgențelor de sănătate publică.

În această ordine de idei, mulțumim tuturor celor implicați și ANSP pentru această oportunitate valoroasă! Continuăm să ne dedicăm îmbunătățirii competențelor noastre pentru a oferi cele mai bune servicii medicale.