Secţia Chirurgie vasculară

14.12.15

Scrisoare de mulţumire

 personalului medical din secţia Chirurgie vasculară

„... sînt exact 13 luni de zile sau un an şi o lună de la acea zi de 3 decembrie 2014, cînd am avut fericirea să fiu auzită şi ascultată la timp de adevăraţi colegi şi profesionişti ai specialităţii cu adevărat de MEDIC şi, totodată, nefericirea pentru care fapt s-a întîmplat aceasta.

Numele meu este Sofia Topala, medic oncolog şi imagist Medicina nucleară la IMSP Institutul Oncologic. La momentul indicat, deja eram spitalizată mai bine de două săptămîni în altă instituţie din oraş, unde şi mi-am făcut primii paşi în domeniul activităţii în medicină şi aveam mare încredere în colegii mei, dar, necătînd la toate acuzele mele, antecedente ereditare, clinică, sugestii de diagnostic suspectat - TEAP-TROMBEMBOLIE DE ARTERE PULMONARE - nu am fost auzită ... din păcate.

Din marea milă a Domnului am fost personal sub uşa şefului secţiei Chirurgie vasculară din Spitalul Clinic Republican, dl Dumitru Tabac, expunîndu-i teama de diagnosticul pe care mi l-am prestabilit singură, cu doar 24 ore înainte de adresare – a avut loc un consiliu imediat cu şef secţie Terapie Intensivă nr. 3, dna Morari Elena şi vicedirectorul Ungureanu Sergiu, cu spitalizare urgentă pentru diagnostic şi tratament în secţia Terapie Intensivă, la 3 noiembrie 2014!

E groaznic să suspectezi aşa diagnostic, e groaznic să auză şi să veză că se adevereşte şi, cu adevărat groaznic, este să ştii că te-ai încrezut în acei care nu te-au auzit, dar, totuşi, SÎNT OAMENI ŞI ÎN PROFESIA NOASTRĂ! DOAMNE, ÎNMULŢEŞTE-I!!!

MULŢUMESC DIN SUFLET ACESTOR COLEGI, MEDICI, PROFESIONIŞTI, împreună cu dl Victor Cojocaru, conducătorul acestui departament, care este „motor al restartării vieţilor omeneşti”

E cazul cînd ştiu ce aş spune şi nici nu-mi ajung cuvinte să mă exprim, ce am simţit, ce simt pentru aceşti oameni care M-AU SALVAT ŞI READUS LA VIAŢĂ!

Expresia „A fi în sînul lui Dumnezeu” este una adevărată şi am simţit-o pe propria persoană timp de trei săptămîni!

Sînt nespus de mulţumită, fericită că treăiesc şi am avut parte de ajutorul unor astfel de oameni.

Felicitări pentru acest colectiv, sănătate!

Cu respect, plecăciuni în faţa acestor colegi şi oameni!

Sofia Topala, simplu supravieţuitor

 Textul original îl găsiţi aici