Solidaritate, prietenie și dragostea față de țară – astfel de stări trăiesc acum angajații IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”. Cu ocazia sărbătorilor naționale, dar și în susținerea colegilor, care salvează persoanele infectate de noul Coronavirus, Comitetul Sindical și Administrația spitalului au organizat o expoziție inedită cu denumirea ”Stare de Spirit”, în cadrul căreia au fost au fost expuse lucrări efectuate în diferite tehnici de cusut, cum ar fi goblen, tehnica cruciuliță și lucrări cusute în mărgele.
”În această perioadă dificilă, evenimentul de astăzi a fost ca o rază de soare. Avem colaboratori talentați, care pe lângă faptul că salvează vieți omenești, găsesc puteri și timp pentru a crea ceva frumos și deosebit. Le mulțumim pentru efortul depus și aducem felicitări poporului nostru cu ocazia zilelor naționale” a declarat directorul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”, Andrei Uncuța.
”Astfel ne manifestăm atitudinea și respectul special pentru activitatea colegilor din Terapiile Intensive Covid – 19. Pe această cale le dorim încă o dată multă sănătate, curaj, răbdare și liniște. Evenimentul de asemenea este dedicat și sărbătorilor noastre naționale: Ziua Independenței și Zilei Limbii Române. Toate lucrările sunt efectuate de către colegele noastre: medici, asistente medicale, infirmiere. Avem și o lucrare inedită, efectuată cu ac persan. Se regăsesc și lucrări efectuate prin cruciulița bulgărească, care s-a executat în perioada postbelică. Cusând aceste lucrări te regăsești, te relaxezi, mai meditezi. E ceva special”, a menționat președintele Comitetului Sindical, Vera Sali.
Autorii lucrărilor spun că astfel, ei se relaxează și uită de grijile cotidiene. Unii au stat nopți în șir pentru a le finisa.
”Am prezentat 5 lucrări, toate cusute în cruciulițe. În toate sunt reprezentate flori. Sunt primele lucrări efectuate. M-a impresionat vecina mea. Am văzut ce face și am vrut să încerc și eu. Câteodată coseam până la 4 dimineața. Începeam pe la 11 seara. Nu mai aveam puteri, dar îmi ziceam că încă un pic” a declarat Elena Buiuclîu, asistenta medicală din secția Diagnostica funcțională.
”Am adus lucrări executate împreună cu colega mea, Bogagiuc Maria. Sunt executate în mărgele și cruciulițe. Sunt făcute pentru a oferi cuiva o felicitare, un cadou. Este o plăcere pentru mine. Acest lucru te degajă și te face să te simți mai bine, să uiți un pic de serviciu, de lucrurile personale. Prima mea lucrare am făcut-o timp de un an. Timpul pentru această activitate este limitat, de aceea a durat atât” a povestit Gurău Victoria, asitenta medicală din secția Neurochirurgie.
”Un an de zile am făcut una din lucrări. E de suflet. Mă liniștește. Când îți place ceva, mereu găsești timp pentru aceasta. Am vreo 7-8 lucrări” a menționat Elena Eftodii, farmacist.
La expoziție au fost prezentate circa 100 de lucrări.