O expoziție inedită are loc în aceste zile la IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”. În incinta spitalului sunt expuse 11 lucrări, care redau tablourile din Muzeul Național de artă al României, ce au fost împușcate în timpul revoluției din 1989 la București.
Ulterior acestea au fost restaurate și readuse în muzeu. Expoziția din incinta Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” reprezintă pozele executate de către fotograful de război Florin Ghioca.
Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestei expoziții constă în posibilitatea de a explora în detaliu fiecare lucrare prin intermediul tehnologiei moderne. Cu ajutorul scanării unui QR cod, vizitatorii pot obține informații detaliate despre fiecare lucrare, inclusiv povestea din spatele ei și impactul evenimentelor din 1989 asupra creației artistice.
”Procesul de restaurare a fost destul de anevoios și de lungă durată. Acum avem ocazia să ne bucurăm de ”trsanplantarea” acestor lucrări, care au revenit în galeria de artă a muzeului în expozițiile permanente. Fiecare lucrare poate fi audiată prin scanarea unui QR cod, iar povestea acesteia este oferită de către actorii din Teatrul ”I.L. Caragiale” din București, România. Pe această cale adresăm sincere mulțumiri fotografului Florin Ghioca pentru această expoziție de o mare valoare”, a subliniat Vera Sali, președintele Comitetului Sindical IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”.
Expoziția lui Florin Ghioca și lucrările restaurate aduc un tribut pionierilor schimbărilor din 1989 și aduc în atenție faptul că arta poate reprezenta nu doar frumusețea, ci și forța, curajul și amintirea.