(VIDEO) Metode moderne de diagnostic la IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”

08.02.23

Recent dotarea secției Chirurgie Colorectală a fost suplinită cu un video-colonoscop nou, de ultimă generație. Datorită tehnologiei performante este posibilă diagnosticarea precoce a formațiunilor tumorale ale colonului (prin utilzarea tehnologiei NBI și RDI) și unele patologii inflamatorii în fazele inițiale a bolii.

Totodată, grație opțiunilor tehnice ale dispozitivului medical utilizat, se permite nu doar investigații de vizualizare a patologiei dar și efectuarea biopsiei sau înlăturarea unimomentană a formațiunilor patologice. Efectuarea investigației este realizată fără durere, iar confortul pacientului este asigurat de asistența anesteziologică.

Aceste servicii de înaltă performanță, prestate într-o instituție de nivel terțiar sunt contractate de CNAM.Pentru a beneficia de acest serviciu în secția Chirurgie Colorectală a IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” este necesară îndreptarea  pentru spitalizare de la medicul de familie, din teritoriu cu un set prestabilit de analize, și consult a medicului proctolog în Secția Consultativă a IMSP SCR "Timofei Moșneaga".

Mai multe detalii, urmăriți curând în reportajul video.