Vizita colegilor din Carolina de Nord, SUA

13.10.23

În data de 12 octombrie IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” a fost vizitat de către Deborah Lekan, conferențiar la Școala de Nursing, Universitatea din Carolina de Nord, Greensboro și Audrey Snyder, decan pentru Educație și Inovație.

Mai mult de 10 ani Republica Moldova are un parteneriat activ cu nursele din Carolina de Nord și Universitatea din Greensboro. În acest context, Deborah Lekan și Audrey Snyder au vizitat secția Endocrinologie a SCR ”Timofei Moșneaga” pentru a promova în continuare rolul asistentelor medicale în abordarea persoanelor cu diabet zaharat. Acestea au discutat cu șefa secției Natalia Porcereanu și asistenta medicală superioară a secției Endocrinologie, Elena Covalciuc, dar și cu pacienții internați cu diabet zaharat. Oaspeții au apreciat gradul de profesionalism al personalului spitalului și abordarea modernă de care se bucură pacienții spitalizați. Totodată, Deborah Lekan și Audrey Snyder au avut o discuție oficială cu directorul instituției, Andrei Uncuța.

Evenimentul face parte din programul de vizite oficiale ale secretarului de Stat al Carolinei de Nord, SUA, Excelența Sa Dna Elaine Marshall și grupul de experți în mai multe domenii.