TI Chirurgie generală şi toracică

Secţia Reanimare chirurgie generală şi toracică este parte componentă a Departamentului Anesteziologie, Reanimatologie şi una dintre cele mai importante verigi în lupta pentru viaţa pacientului. Activitatea secţiei este direcţionată de următoarele componente de bază:

 1. O secţie amenajată la un nivel superior
 2. Echipament şi tehnologii avansate
 3. Echipa de medici profesionişti
 4. Prezenţa unui laborator performant
 5. Aprovizionarea în mod impecabil cu medicamente şi consumabile

Secţia noastră beneficiază de toate aceste caracteristici. Fiind amplasată la etajul 14, în mijlocul blocului operator, dispune de 15 paturi cu condiţii hoteliere excelente, cu saloane boxate, sisteme de aer condiţionat cu filtre bacteriene, încălzire autonomă.

În aceste condiţii peste 2000 de pacienţi primesc îngrijiri medicale după intervenţii chirurgicale laborioase: transplant renal, transplant hepatic, plastie de trahee, esofag, operaţii la vasele magistrale, rezecţii pancreatoduodenale, plămîni, operaţii endoscopice în miastenie la suprarenale.

Se acordă ajutor de urgenţă la pacienţii cu diferite stări critice (diabetul zaharat, TEAP, infarctul miocardic, IRA, dereglări de ritm cardiac cu insuficienţă cardiacă acută).

Secţia este echipată cu utilaj german performant, ventilatoare cu diferite regime de ventilaţie, cardiomonitoare, infuzomate, defibrilatoare, electrocardiograf.

Sînt posibile investigaţii la patul pacientului, cum ar fi, ECODopler la inimă şi vasele magistrale, USG organelor interne, Radiografia cutiei toracice, bronhoscopie, ligaturarea vaselor esofagiene, gastroscopie. În caz de necesitate, pacienţii beneficiază de şedinţe de plasmofereză, hemodializă.

În secţie activează un colectiv de profesionişti cu manoperism excelent şi un vest bagaj de cunoştinţe teoretice. Mulţi ani au făcut stagieri peste hotarele republicii.

Investigaţiile de laborator sînt asigurate de laboratorul de urgenţă, care activează non-stop şi este dotat cu aparataj performant.

Spectrul investigaţiilor este foarte larg şi include aprecierea tututror indicelor biochimici, EAB, troponinele, acidul lactic, procalcitonina, D-dimeri, Coagulograma desfăşurată, culturile din diferite medii.

Pacienţii noştri beneficiază de un tratament intensiv cu includerea tuturor grupelor de medicamente şi consumabile diverse care sînt incluse în standardele medicale acoperite de poliţa medicală de asigurare.

Obiectivele secţiei Reanimare chirurgie generală şi toracică:

 1. Spitalizarea şi tratamentul pacienţilor după intervenţii chirurgicale  programate şi urgente laborioase sau cu patologii concomitente severe.
 2. Spitalizarea, acordarea serviciilor medicale de urgenţă pacienţilor cu dereglări ale funcţiilor vitale din subdiviziunile spitalului sau secţia de internare.
 3. Consultaţia pacienţilor şi acordarea ajutorului de urgenţă la solicitarea specialiştilor din alte subdiviziuni ale spitalului şi secţia de internare.
 4. Instalarea cateterelor bilumen pacienţilor cu insuficienţă renală aflaţi la tratament prin hemodializă.
 5. Puncţia şi cateterizarea venelor magistrale la pacienţii aflaţi la tratament în alte secţii.
 6. Restabilirea pacienţilor necompromişi după intervenţii chirurgicale minore în perioada postanestezică precoce.
 7. Pregătirea preoperatorie a pacienţilor decompensaţi.
 8. Stabilirea protocoalelor de tratament pentru o serie de afecţiuni cu evoluţie critică.
 9. Evaluarea periodică a calităţii activităţii.
 10. Monitorizarea complicaţiilor.
 11. Analiza letalităţii şi discuţia cazurilor letale la conferinţele clinice.
 12. Menţinerea unui înalt spirit de competitivitate în rîndurile colaboartorilor.
 13. Şcolarizarea rezidenţilor.

Vă urăm SĂNĂTATE!