"Comunicarea medic-asistent medical-pacient"

29.08.23

În cadrul Spitalului Clinic Republican "Timofei Moșneaga", nursele din instituție au participat la un eveniment important pentru îmbunătățirea calității asistenței medicale: instruire cu titlul "Comunicarea medic-asistent medical-pacient".

Acest eveniment a fost organizat pentru a sublinia importanța comunicării eficiente între profesioniștii din domeniul sănătății și pacienți, și a fost condus de doi experți: Șchiopu Ludmila, psiholog și specialist în comunicare și psihologie medicală și Horneț Nadejda, șef secție Asigurarea calității și profesoară la disciplina de comunicare și psihologie medicală din cadrul Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie "Raisa Pacalo".

Comunicarea este un aspect esențial în furnizarea îngrijirilor medicale și are un impact profund asupra experienței bolnavului, calității îngrijirii și rezultatelor terapeutice. Trainingul a abordat aceste subiecte și a oferit personalului medical instrumentele și cunoștințele necesare pentru a comunica mai eficient cu pacienții. 

Prezentările le puteți descărca AICI.