”De la un corp sănătos la o societate sănătoasă”

28.04.23

”De la un corp sănătos la o societate sănătoasă”. Acesta a fos sloganul conferinței organizate pentru asistentele medicale a IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” . Evenimentul a avut drept scop promovarea modului sănătos de viață în rândul asistentelor, întrucât acestea sunt veriga esențială într-un spital, iar stilul lor de viață poate avea un impact semnificativ asupra stării de sănătate a pacienților lor.

În cadrul conferinței, doctorul, vicedirectorul management în sănătate a SCR, Alexa Zinaida, medicul endocrinolog, d.ș.m. Natalia Porcereanu și medicul endocrinolog Dora Terenti au vorbit despre modul în care puteți menține un echilibru între muncă și viață personală, precum și alte sfaturi pentru a menține un stil de viață sănătos, despre alimentația sănătoasă și importanța acesteia pentru menținerea unei vieți sănătoase și despre alimentele pe care trebuie să le includem în dieta noastră și produsele pe care trebuie să le evităm, pentru a ne menține corpul sănătos. O altă prezentare a fost dedicată exercițiului fizic, evidențiind beneficiile acestuia pentru organism.

Totodată, în timpul conferinței, asistentele medicale au avut ocazia să facă exerciții fizice, pentru a se familiariza cu mișcările și tehnici de bază și pentru a experimenta beneficiile acestora. La fel, fiecare asistentele medicale au primit în dar un măr, simbol al modului sănătos de viață.

Prin organizarea acestei conferințe, Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” a demonstrat angajamentul său de a sprijini asistentele medicale în menținerea unui stil de viață sănătos, pentru a putea oferi cele mai bune servicii de îngrijire a pacienților.

Prezentările le puteți accesa aici: