Gala Premiilor în Sănătate – Cea mai bună echipă/secție spitalicească

28.04.15

La 23 aprilie curent, s-a desfășurat ediția a IV-a a Galei Premiilor în Sănătate, în cadrul căreia au fost înmînate trofeele laureaților la diferite compartimente nominalizate, cum ar fi, premiul pentru cea mai bună echipă de urgență, cea mai bună echipă a medicului de familie, cea mai reușită activitate în domeniul sănătății publice, etc.

Menționăm cu deosebită mîndrie că trofeul pentru Cea mai bună echipă/secție spitalicească a fost oferit Departamentului de Cardiochirurgie din IMSP Spitalul Clinic Republican. „Pentru noi, premiul este în primul rînd un semn de recunoștință pentru lucrul pe care îl facem zi de zi, dar, în același timp, este și un credit pentru viitor”, a afirmat dl Aureliu Batrînac, șef Departament, după momentul oficial al evenimentului.

Este de evidențiat faptul că echipa Departamentului de Cardiochirurgie dispune de specialiști de un profesionalism excepțional, îmbinat cu firea omenescului și a bunului simț, care, avînd inima pacienților în mîini, o reîncarcă pentru speranțe, pentru lumina din ochii celor dragi. Dl Manolache Gheorghe, șef secție chirurgia cardiacă a viciilor dobîndite, are în „arsenalul” său un număr impunător de intervenții chirurgicale și tot atîtea vieți salvate. Iar dl Liviu Maniuc, șef secție malformații cardiace congenitale, face minuni la propriu pentru micii pacienți, oferindu-le certitudinea unei vieți absolut normale, ca a oricărui copil. De asemenea, și colectivele secțiilor Perfuziologie, Terapie Intensivă nr.5 (șef secție, dl Ion Eșanu) impresionează prin munca enormă pe care o depun întru atingerea celui mai nobil scop. În acest context, dl Aureliu Batrînac, susține că meritul aparține întregii echipe, deoarece serviciul cardiochirurgical este unul dintre cele mai complexe și pentru o reușită e nevoie de o echipă bine pregătită, aptă de a reacționa prompt în orice circumstanțe și de a etala servicii medicale de cea mai înaltă valoare. Deși este pentru prima dată cînd Departamentului de Cardiochirurgie este premiant național, peste hotarele țării performanțele acestuia sunt de mult bine cunoscute, a conchis dl Aureliu Batrînac.

Întreg colectivul IMSP Spitalul Clinic Republican le urează noi și mari succese pentru viitor, excelînd în perfecționism, care, de fapt, constituie coloana interioară a infinitului fiecăruia dintre cei care onorează jurămîntul lui Hippocrate!