Secţia Diagnostic Funcţional

Secţia Diagnostic Funcţional a fost fondată în anul 1967. În acea perioadă, unica metodă de explorare era electrocardiografia. Pe parcursul anilor, au fost implementate şi alte metode de diagnostic: spirografia, policardiografia, fonocardiografia, pletismografia ş.a. În anul 1980, pentru prima dată în Moldova, a fost implementată ecocardiografia. Din acel moment au fost efectuate peste 150 000 de explorări ecocardiografice. Anual, în secţie se efectuează peste 15 000 de proceduri diagnostice – electrocardiografii, ecocardiografii, explorări ale aparatului respirator, explorări ale circulaţiei periferice.

Secţia este dotată cu aparataj modern de diagnosticare. Calitatea serviciilor de diagnosticare este garantată de profesionalismul colaboratorilor secţiei, care a fost şi este în prim plan. În prezent, în secţie activează 6 medici şi 4 asistente medicale de calificare înaltă. Din anul 1986 pînă în anul 2013, secţia  a fost condusă de către Ivan Zatuşevski, doctor în medicină, conferenţiar universitar, specialist principal al Ministerului Sănătăţii Republicii Moldova.
 
Începînd cu anul 1980, Secţia Diagnostic Funcţional devine baza clinică a Catedrei cardiologie din cadrul USMF „N.Testemiţanu”. Anual, în secţie îşi perfecţionează cunoştinţele în domeniul diagnosticului funcţional peste 30 de medici; cîte 2-4 medici trec pregătirea teoretică şi practică în secundariatul clinic pe specialitate. Activitatea ştiinţifică este prezentată prin susţinerea unei teze de doctor în medicină, publicarea a 90 de lucrări ştiinţifice, inclusiv a 3 monografii, ce ţin de diagnosticul bolilor cardiovasculare.

Echipa de medici este formată din specialişti calificaţi, care îşi perfecţionează abilităţile continuu, cum ar fi: Apostol Jozeta, care, actualmente, este şef secţie, Burcă Valeriu, Gonciar Rodica, Ieşeanu Aurica, Malîga Oxana, Ghicavîi Nelea, Slobozean Ana, Tanurcova Olga, Cotelea Rodica. Asistetele medicale deţin categoria superioară şi oferă servicii medicale de calitate. Printre acestea se numără: Vizitiu Eleonora – asistenta superioară, Buiuclîu Elena, Marcu Maria, Repin Carolina.

Vă urăm SĂNĂTATE!

 

Secţia diagnostic funcţional prestează următoarele servicii:

  • Ecocardiografia

Examenul ecocardiografic în regim M, standard 2D, Doppler Color, Power Doppler, Doppler spectral (mod duplex şi triplex) la necesitate. Imaginile primite în timpul examinării inimii (ecocardiografia) şi examenului Doppler al vaselor sangvine sunt de o calitate excepţională. Protocolul investigaţiilor, perfectat în limba română (la necesitate şi în limba rusă), este eliberat pacienţilor imprimat pe hârtie, secvenţele video - în formă electronică pe CD.

  • Examenul ultrasonografic Doppler al vaselor periferice şi extracraniene

Investigarea standard 2D, Doppler Color, Power Doppler, Doppler spectral.

  • Electrocardiografia

Investigarea standard (12 derivaţii electrocardiografice), la aparat cu 6 canale. La necesitate – înregistrarea derivaţiilor auxiliare, efectuarea testelor electrocardiografice medicamentoase.

  • Cicloergometria (testul electrocardiografic cu efort fizic)

Se efectuează la un sistem de diagnosticare modern, cu descrierea ulterioară detaliată a protocolului investigaţiei.

  • Spirografia

Se efectuează la un aparat modern, computerizat, cu prezentarea protocolului investigaţiei în forma imprimată.  La necesitate - efectuarea testelor medicamentoase.

În secţia Diagnostic funcţional veţi beneficia întotdeauna de servicii medicale de nivel superior, dar şi de atitudine binevoitoare din partea personalului.